A Soproni Sörgyár SE teke szakosztálya

 

   A Soproni Sörgyár teke szakosztályának elődje 1954-ben alakult meg. 1976-ig Soproni Kinizsi néven szerepelt a városi és a megyei bajnokságban. 1974-ben bejutott az NB II. nyugati csoportjába. Itt megszakítás nélkül 1985-ig szerepelt. A következő évben egy osztállyal lejjebb kezdték meg a vesenyzést, aztán újra sikerek következtek.
   Az 1988/89-es bajnokságot veretlenül nyerték, így újra visszakerültek a másodosztályba, ahol 2 évig a harmadik legjobb csapatként tartották őket számon. Az 1992/93-as bajnoki idényben már az első osztályban indultak, s a bajnoki címet is megnyerték. Folytatódott tovább a sikersorozat, s a bajnoki csapat már a Szuperligában gurította a golyókat. Két év után ismét visszakerültek az NB I.-be.
   Az 1997/98-as bajnoki évben, az őszi forduló után 3 ponttal vezeti a bajnokságot a sörgyári csapat, s minden esélye megvan annak, hogy ismét a Szuperligában szerepeljen.
   A szakosztályban jól működik az utánpótlás-nevelés, az ifjúsági bajnokságokon és a versenyeken sikeresen szerepeltek az egyesület ifjú versenyzői. 1997-ben az ifjúsági csapatbajnokság első osztályának legjobbjai lettek és 3 játékosuk bekerült a magyar válogatott keretbe, akik a következők: Szajkovics Zsolt, ifj. Kovács Mihály és Varga Krisztián.
   Auszrtiában a Kaiser-kupán a harmadik, a Királyok kupaversenyén a 12. hely jutott a soproni csapatnak.
   
Reméljük, a fiatalok is olyan sikerrel fognak versenyezni, mint az "öreg fiúk".