Sportolási lehetőségek

Manapság sok sportolási lehetőséget használhatnának ki a fiatalok. De nem tudnak, mert nincs rá idejük. A legtöbb iskolásnak különórákra kell járni, ezért szinte semmire nincs idejük. A testnevelőnek nagy szerepe van abban, hogy később az iskolás melyik sportágat fogja megszeretni. Ő látja, hogy melyik sportág megy jobban a fiatalnak és afelé próbálja küldeni.A testenevelőnek az a feladata, hogy a diákkal megszerettesse a sportot, a mozgást.A sport és az egészség szervesen kapcsolódik egymáshoz.
Sopronban sok sportolási lehetőség van.Pl.:asztalitenisz, atlétika, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, ökölvívás, röplabda, sakk, teke, tenisz, úszás, vívás... A sportlétesítményekkel való ellátottság nagyon szegényes Sopronban. A jövőben sportlétesímények kialakítására lesz szükség, hogy legalább a legszűkösebb igényeket ki lehessen elégíteni. Sopron eddigi nagyobb sportlétesítményei: a Sport- és Szabadidőcentrum, a Lővér uszoda, a Papréti-és Egyetemi Sportcsarnok. Sportolási lehetőség van még a Fertő-tavon is. Nyáron a Fertő-tó vize 28-32 fokos.Ez kitűnően alkalmas fürdésre, csónakázásra és nem utolsó sorban vitorlázásra. Minden nyáron rendeznek vitorlás és strand röplabda versenyeket. Télen az ország minden tájáról érkeznek emberek, hogy a befagyott tó jegén korcsolyázhassanak.

Szabadidőeltöltési lehetőségek

Sopronnak sok lehetősége van. A teljesség igénye nélkül és nem fontossági sorrendben, meg kell itt említenünk a Soproni Petőfi színházat, a különböző amatőr színházokat, egyetemi és főiskolai klubokat, iskolai szakköröket, a Torna utcai mozit, a szintén sok szórakozási lehetőséget kináló Sopron Plazát (benne mozik, különféle rendezvények), a Liszt Ferenc Művelődési Központot, az épületben működő városi könytárral, fiókkönyvtárait, internet és intranet helybeli lehetőségeit, a számos utazási irodát, nemzetiségi rendezvényeket, a sokféle "civil" szerveződéseket és utoljára, de nem utolsósorban a nemrég megnyitott Gyermek és Ifjusági Központot, mely nagyon sok lehetőséget kínál a legfiatalabb korosztálynak. A sportolási lehetőségekről pedig fentebb már részletesen igyekeztünk átfogó képet adni a Kedves Olvasónak!

vissza tovább