StudioVitalis - Sopron, Batsányi u. - 523 710 - vitalis@sopron.hu

 

SEBASTIAN® infrakabin

 

A STUDIO VITALIS Kft. kereskedelmi tevékenysége - kizárólagos joggal az ország területére - kiterjed a kíváló külföldi referenciákkal rendelkezõ infrakabin forgalmazására, amelyet 1, 2 és több személyes, modul rendszerû kivitelben készíti a gyártó cég.

Kedvcsinálónak: az egyszemélyes szauna helyigénye 1 m2, teljesítménye 1 600 W, 220 V-ról üzemeltethetõ és hogy szaunázás közben se unatkozzon a megrendelõ igénye szerint biztosítunk a rádió mellé magnót vagy CD lejátszót.
Rugalmas pénzügyi konstrukciókat tudunk biztosítani vásárlóink számára!

Luxus kivitel

Kanadai himajája cédrus CD-s rádióval
5 féle méretben 3 éve meghibásodás nélkül a magyar piacon

SF2

SF3
SF3z & SF4
SF5


SF6

 

 

Az infravörös izzasztókamra elõnyei

Az emberi szervezet teljes körû regenerálásának alapeszköze az Infra SPA rendszer infravörös sugarakat felhasználó izzasztókabinja, az un. száraz szauna, amelynek jótékony hatása az évszázadok óta alkalmazott hõterápiára épül. A kabinban keletkezõ sugárzási hõ ugyanaz, mint amit az emberi test bocsát ki magából, és azonos a nap melegével, annak esetleg káros ibolyántúli sugárzása nélkül. Ma már gyakorta használnak ilyen infravörös sugarakat produkáló készülékeket, például a kórházakban az új szülött csecsemõk felmelegítésére szolgáló inkubátorokat.
A testszövetekbe mélyen behatoló infravörös sugárzás által elõidézett hõ számos megbetegedés esetén elõmozdítja a gyógyulást. (Dr. med. Flickstein - USA - és Prof. Dr. med. Wolfgang Schmidt radiológus és természetgyógyász szakorvos - Ernst Mority Arndt Egyetem, Greifswald - orvosi beszámolója.) Az izzasztókamra használata kellemes, mert a levegõ hõmérséklete alacsony, csupán 40-65ÁC. Minthogy az emberi test a mélyrehatoló infravörös sugárzás által elõidézett hõ nagy részét - akár 93%-át is - felveszi, kevés energia megy veszendõbe a környezõ levegõbe való bejutás által. A mélyrehatoló infravörös sugárzás által produkált hõt a szervezet különösen jól értékesíti.
Közismert a meleg fájdalomcsillapító hatása, így a fülfájás, torokfájás, izületi gyulladások, izomfájdalmak, izomgörcsök kellemetlen tüneteit enyhíti. Hatására gyorsabban gyógyulnak - az izmok oxigénhiányának megszüntetésével -, a rándulások, izomhúzódások és egyéb sportsérülések. Csökkenthetõ az izomláz. A szervezetnek a mérgezõ anyagoktól való megszabadítása rendkívül intenzív, mert a mélyrehatoló infravörös sugárz¹s által létrehozott hõ alkalmazása során az emberi test kétszeresen nagyobb térfogatú verejtéket ad le, és a verejtékben lévõ nem víznemû anyagnak a részaránya akár háromszorosa is lehet az egyébként elõfordulónak. Mindez sokszorosan magasabb méregtelenítési potenciált jelent.
Az izomzat túlfeszülésének illetve megmerevedésének oldása a mélyre behatoló infravörös sugárzásból eredõ hõ hatására. A vérkeringés serkentésével megelõzhetõ a szív és érrendszeri, valamint a cukorbetegség kialakulása.
Az általános ellenállóképesség fokozása az izzadás során fellépõ szinte természetes lázreakció révén. Gyógyítóan hat a különbözõ bõrbetegségekre pl: akné, ekcéma, pikkelysömör. Csökkenti a hegképzõdést, hatással van a különbözõ sebek gyors gyógyulására.
Rendkívüli izzasztó hatásának köszönhetõen felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat és gyengéden idézi elõ az emberi test méregtelenítését, alapos támogatást adva a veséknek. Így csökkenti a vesemûködés zavaraiból származó panaszokat pl.: az ödémákat. A bõr ápolása azáltal, hogy az intenzív verejtékezés során a pórusok mélyrehatóan megtisztulnak.
Eredményesen alkalmazható depresszió és egyéb lelki betegségek kezelésében is. Az emberi bõr szelektíven fogadja magába az infravörös sugarakat, amelyek olyan reakciók egész sorát indítják el a testszövetekben, melyek az ember egészségét szolgálják.
Leglátványosabb hatása a bõrre van. Egy kúra alatt (10-15 alkalom) a bõr 5-10 évet fiatalodik. Mindez pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetõ. Rendszeres használata testsúlycsökkenést eredményezhet, mivel a kabinban töltött 30-40 perc 900 kalória felhasználását jelenti. Így kiválóan alkalmas fogyókúrás programok kiegészítésére.
Széppé, tisztává, fiatalosan puhává, bársonyossá teszi a bõrt. Megszünteti a cellulitiszt, mivel a bõr alatt lerakódott gélszerû méreg - és salakanyag bontását, távozását segíti. Tartós használata az alakot átformálja, ideálissá teszi, a zsírcsoportokat fellazítja, az izomzatot a nyirokfolyadék intenzív keringetésével "átrendezi". Ezen okból fogyókúrára is kiváló. Tapasztalatok szerint a kóros soványságot is rendezi, amennyiben az nem abszolút pszichés eredetû.
40-60ÁC-on fejti ki ideális hatását, így nem terheli a szervezetet, ezért használhatják a különféle betegségekben szenvedõk, nincs kizáró ok (az idõtartamra kell csak figyelni). Az infrasugarak (a láthatatlan hasznos fény tartományában, 2-25 mikrométeres hullámhosszon, mint az újszülöttosztályok inkubátora) mélyen, kb. 4 cm-re behatolnak a bõr alá, ahol a fény átalakul hõenergiává és a szervezetet felmelegítve hozza létre a méregtelenítõ, sejtregeneráló hatást. Nincs a ma ismert módszerek között még egy, amely ilyen természetes módon hozná létre a gyógyító lázhatást. A szervezetet viszont nem terheli, hiszen a fény akadálytalanul, külsõ nyomáshatás nélkül jut be a szervezetbe, az átalakult hõ pedig belülrõl i kifelé gyakorol nyomást, így oldva a plakkokat, erõsíti az érrendszert, edzi az immunrendszert.

30 perces használata 900 kcalória veszteséget jelent, melybõl folyadékkal csak. max. 200-at vesz vissza a szervezet (15 km-es futótréningnek felel meg).

Fokozza a szervezet ellenállóképességét, erõsíti az immunrendszert. Korlátozza a baktériumok és vírusok szaporodását.
Csillapítja az izületi-, izom- és csontfájdalmakat, görcsöket. Az ember testi-lelki tûrõképessége és a fájdalomküszöbe jelentõsen megnõ.
Passzív fitness-edzés a végtagok, az izomzat és a bõr vérellátottságának fokozása által. Az infrakabin használata nagyon kellemes érzés, az izzadás mennyisége kb. háromszorosa a hagyományos szaunáénak, 20-60-szoros méregtelenítõ potenciállal rendelkezik és 3-7-szer nagyobb mennyiségû nem vízjellegû összetevõ található a kiizzadt verejtékben.
Sportolóknak bemelegítésre, sportsérülések elkerülésére kiváló. Rossz idõben helyettesíti a szabadban végzett bemelegítõ tréninget. Az egész szervezetre stimuláló hatása van, preventív jellege miatt az élet bármely területén eredményesen használható.
A különösen rövid - mindössze 5 perces - felmelegedési idõtartam és a nagyobb verejtéktérfogat következtében elegendõ, ha a kezelési turnusok csupán 30 percesek. Ez idõmegtakarítást és az üzemeltetési költségek csökkenését is jelenti. Az infravörös izzasztókamrák nem fejlesztenek nedvességet, ezért különösen alkalmasak lakások, fitness-klubok és szállodák számára.
Gazdaságossága is vitathatatlan: egy négytagú családnak egészségvédõ és betegségmegelõzõ szempontból már 1 év alatt megtérülhet az ára. (Nincs szükség orvosra, teljesítmény- és hangulatjavító, nem kell kozmetikushoz járni, különbözõ krémeket használni stb.) A kompakt méretek, az egyszerû összeszerelés, az értékes kivitelezés (kanadai cédrusfából), a kétéves garanciális idõvel és az elõállító gyár saját vevõszolgálatával együtt teljessé teszi az egyedülállóan jó felhasználási tervezetet.
A SEBASTIAN infrakabin mûszaki elõnyei

 • 1 nm alapterület, 1,80 m magas,
 • 30,- Ft/óra fogyasztás,
 • nem kell hálózatbõvítés, 220 V-on mûködik,
 • mobilizálható (átrendezés ill. áttelepítés esetén patentos szét- ill. összeszerelhetõség),
 • szabadtéri, de fedett helyen is használható -50 és +60ÁC között (pl. teraszon, úszómedencénél stb.),
 • 2 év garancia,
 • 10 perc bemelegítési idõ,
 • nem termel nedvességet, tehát lakásban, fürdõszobában ideális (fürdõszobát infrakabinnal
 • f—teni gazdaságosabb, mint bármi más),
 • kanadai cédrusból készült, mely vírus-, gomba- és baktériumölõ, a helyiségben évekig igen
 • kellemes illatot biztosít, semmiféle szag nem állandósul benne a saját cédrusillatán kívül.

 

 További információk az infrakabinról (német nyelven)

 

StudioVitalis - Sopron, Batsányi u. - 523 710 - vitalis@sopron.hu

[Studio Vitalis] [Kereskedelem] [Szolgáltatás]