StudioVitalis - Sopron, Batsányi u. - 523 710 - vitalis@sopron.hu

 

Állószolárium
Higiénikus, idõkímélõ, gyors, olcsó

Miért jó szoláriumozni?

Nem kétséges, hogy a napfénynek, szoláriumnak (ultraibolya-tartomány) nagyon jótékony hatása van. Ezt nem mindenki tudja.

De tudta-e pl., hogy:

 • D3 vitamin gyakorlatilag egyedül a napsugarak (ultraibolya B sugarak)által képzõdik?
  A D3 vitamin elõsegíti, hogy a test az életfontosságú kálciumot kivonja az élelembõl. A kálcium biztosítja a csontok stabilitását, nagyon fontos egyéb testfunkciók szempontjából is, mint pl. sejtosztódás, izommûködés, az idegek közötti információ-átvitel, és az anyagcsere.
 • Az utlraibolya B sugárzás javítja a vér minõségét és csökkenti néhány mérgezõ anyag mennyiségét a vérben. Az érzékenységi pigmentek csökkentése hozzájárul a sárgaság megelõzéséhez és különbözõ vízben oldódó fémek átváltoznak kevésbé káros formulákká.
 • A nap ultraibolya A és B sugarai segítik a szervezet saját fényvédelmének kialakítását (egészen 100 faktorig). A bõr védi önmagát a napozás közbeni túlzott ultraibolya sugárzás és sejtkárosodás ellen pl. pigmentek képzõdése által és enyhe érzéketlenség kifejlesztése által (a bõr felsõ régetének erõsítése)
 • A szolárium szebb, tisztább bõrt biztosít?
  A sejt-anyagcsere felgyorsítása a szövetek fokozott oxigén-ellátásához vezet és megakadályozza a bõr-rendellenességek kialakulását.
 • A napfény segít a bõr-rendellenességek esetében is! Aknés és egyéb kóros bõrelváltozások sikeresen kezelhetõk ultraibolya sugarakkal.
 • A napfény javítja a test immunrendszerét?
  Az ultraibolya B sugárzás aktiválja a fehérvértesteket, melyek a testet megtámadó baktériumok ellen harcolnak.
 • Van még jó néhány ok, amiért jól érzi magát a napfényben. Az ultraibolya sugárzásnak kiegyensúlyozó hatása van az idegrendszerre, pozitívan befolyásolja a vegetatív idegrendszert és a phszihikumot, általános jó közérzetet biztos

 

A rendszer kímélõbb hatással van a bõrre, mint a természetes napfény, mivel az ultraibolya B sugarak arra a szintre vannak csökkentve, amely minimálisan szükséges a biológiai hatások elérésére, az ultraibolya A sugarak pedig arra a szintre, amely minimálisan szükséges a napbarnított szín eléréséhez. 30 perc a szolárium-berendezés alatt kevésbé terheli meg a bõrt, mint 5 perc a mediterrán nap alatt.
A rendszer a természetéhez hasonló jól kiegyensúlyozott spektrummal rendelkezik és ezért biztosítja a napsugárzás minden lehetséges kedvezõ hatását az emberi test számára.
A szolárium aktiválja a szervezet saját fényvédõ mechanizmusát. A bõr felsõ rétegének barnítása és vastagítása 100 faktoros fényvédelmet jelent.
A szolárium a lehetõ legegészségesebb barnulást és általános jó közérzetet kínál Önnek, tovább az Ön egyedi igényei szerint vehetõ igénybe és bármikor világít - éjjel vagy nappal.

Ajánlott használati utasítás

 1. A nap hiányának kompenzálására
 2. A szoláriumok kiválóan alkalmasak arra, hogy kompenzáláják a napfény évszakonként változó mennyiségét.
  Adagolás: január, dedember: hetente 3-szor
  Febr., márc., okt., november: hetente 2-szer
  Április, szeptember: hetente 1-szer
  Május, június, július, augusztus: -

 3. Fényvédelmi kezelés:
 4. A természetben elõforduló sugárzás szükséges a szervezet saját fényvédelmi rendszerének kialakításához. A fényvédelmi kezelés fõleg azokban az esetekben ajánlott, amikor déli országokba készülünk szabadságra, vagy hosszabb nyári szabadtéri fürdõzés elõtt.
  Ajánlott kezelések száma: naponta egyszer kb. 3 héten át, fokozatosan növelt kezelési idõtartamokkal.

 5. Terhesség alatti kezelés:

  Az ultraibolya sugárzás biopozitív hatásai különösen fontosak a leendõ anyák számára, mivel a magzat nagyon sok olyan anyagot kíván, amelyek számára is létfontosságúak. A nap-kezelés megakadályozza a hiányszimptómák kialakulását, mivel:
  - a D3 vitamin termelése segíti a kálcium-felszívódást és ezáltal megakadályozza a fogszuvasodást,
  - a fény közvetett hatásai: a regeneráció javítása, az oxigén-ellátás fokozása,
  - a test saját fényvédelmi mechanizmusának fejlesztése biztosítja a bõr - amely terhesség alatt még érzékenyebb - intenzív sugárzás elleni védelmét.
  Fontos: A kezelések idõtartamát folyamatosan növelje!

 6. Sport-.kezelés:
 7. A kevés napfényt biztosító hónapok alatt az izmok ellanyhulnak, melyeknek erõssége a nyári hónapok alatt megszokottéhoz hasonló szintre hozható rendszeres szoáriumozással.

 8. Fototerápia:

  A napsugarak gyógyító hatását régóta használják a bõrgyógyászatban. A gyógyító hatású kezeléseket azonban bízzuk szakemberre.

A napfürdõzés kockázatai:
Az égés a test elsõ figyelmeztetõ jele a túlzásba vitt napozás ellen. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a jelzést. Ellenkezõ esetben túlterheli a sejtek védekezõ mechanizmusát, amely krónikus bõrbetegségekhez vezethet.
Bõrégést az ultraibolya A sugarak is okozhatnak, különösen olyan esetekben, amikor a bõr túlérzékennyé vált bizonyos anyagok pl. gyógyszerek hatására.

Ezért:

 

StudioVitalis - Sopron, Batsányi u. - 523 710 - vitalis@sopron.hu

[Studio Vitalis] [Kereskedelem] [Szolgáltatás]